•  

    Ustanova ''Mira Fernbach'' ima dugogodišnje iskustvo u provođenju fizikalne terapije u kući bolesnika na području Vukovarsko-srijemske županije...

    Sve informacije na tel. 032/386 368

     

              

FIZIKALNA TERAPIJA U KUĆI

Fizikalna terapija u kući bolesnika poseban je oblik cjelovitog rehabilitacijskog modela. Podrazumijeva primjenu fizikalnih i rehabilitacijskih postupaka koji se provode u kući bolesnika jer takvi bolesnici nisu u mogućnosti koristiti ambulantno liječenje. Korisnici mogu biti osobe svih dobnih skupina s kroničnim, neurološkim, reumatološkim, ortopedskim, imunološkim i metaboličkim poremećajima. Neizostavan dio fizikalne terapije u kući bolesnika jest stručna poduka pacijenta i njegove obitelji osobito nakon dolaska iz bolnice.

 

KAKO OSTVARITI PRAVO  NA FIZIKALNU TERAPIJU U KUĆI?

► PREKO HZZO-A

Liječnik obiteljske medicine izdaje Prijedlog za provođenje fizikalne terapije u kući na osnovi nalaza i mišljenja liječnika specijaliste (fizijatra, neurologa i dr.spec.). Prijedlog mora odobriti liječničko povjerenstvo HZZO-a.

Ukoliko se Prijedlog odobri korisnik mora kontaktirati Ustanovu (na 032/386 368),  koja mu dodjeljuje fizioterapeuta te organizira dolazak fizioterapeuta u kuću. Fizioterapeuti Ustanove ''Mira Fernbach''  licencirani su fizioterapeuti te imaju dugogodišnje iskustvo u provođenju fizikalne terapije u kući.  Bitno je napomenuti da fizioterapeuti provode samo one postupke koji su navedeni u Prijedlogu te odobreni od  HZZO-a.

► PRIVATNO

Ukoliko ste zainteresirani za neke od fizikalnih i rehabilitacijskih usluga odnosno postupaka koje Ustanova nudi nazovite nas na 032/386 368 ili kontaktirajte na mail njega-fernbach@vk.t-com.hr. U dogovorenom terminu viši fizioterapeut Ustanove dolazi u Vašu kuću, te ovisno o stanju i potrebama pacijenta određuje koje je postupke potrebno provoditi. Usluge se naplaćuju prema cjeniku Ustanove.

 

SAJAM FIZIOTERAPIJE, VUKOVAR - 08.rujna 2015. godine

 

 

 

  Povodom Međunarodnog dana fizioterapije u Vukovaru se 08. rujna 2015. godine održao prvi Sajam fizioterapije. Ustanova je, kao aktivni sudionik sajma uz svoje fiziopterapeute, predstavila fizikalnu terapiju u kući  ali i druge usluge koje nudi na području Vukovarsko-srijemske županije.

 

 

 

 USTANOVA NA MEĐUNARODNOM KONGRESU FIZIOTERAPEUTA

    

  U Vukovaru je od 16. do 19. listopada 2014. godine          održan Kongres hrvatskog zbora fizioterapeuta na kojem je sudjelovala viša fizioterapeutkinja naše Ustanove, Ivana Krajačić. Ivana je izlagala rad na temu Fizioterapija (u kući pacijenta) nakon moždanog udara.